Valle Gran Rey het legendarische dal van de grote koning, is de meest favourite vakantiebestemming op La Gomera.

Het dal ziet er met zijn in terrassen gekultiveerd landschap met amandel- en fruitbomen, vele palmen , uitgestrekte bananenplantages en verspreid liggende kleine huisjes met kleurrijke tuinen, exotische uit.

In de zeventiger en tachtiger jaren zijn er vele hippies naar la Gomera gegaan, die je ook nu nog wel tegen komt. Het grootste deel van de touristen zijn echter natuurliefhebbers en rustzoekers die graag op la Gomera wandeltochten maken. Er is dan ook geen massatoerisme op La Gomera.

Er is een groot aanbod aan diverse stranden. De romantische baai van Playa del Ingles met zijn indrukwekkende rotsen is vooral ook bij de nudisten geliefd. Aan de ander zijde van het dorpje Playa strekt zich langs de boulevard een lang aangenaam zandstrand uit. Kinderen kunnen zich veilig amuseren in de baby-beach in Charco del Conde. Het strand in de haven is ook goed beschut tegen de golven.Voor de avonturiers die graag over de rotsen klimmen is er ook nog achter Finca Argayal een strand in de Zwijnebocht. Let daarbij wel op de getijden van de oceaan.

's Avonds verzamelen zich velen voor Casa Maria in La Playa om te genieten van een wonderschone zonsondergang met trommelmuziek en soms een vuurshow. En als je zin hebt kun je daarna de dag afsluiten in een gemoedelijke restaurant of cafeetje.
> Reisi info


Copyright © 2015 Terra Magica                                                                     Kontakt     
Terra Magica
Valle Gran Rey