Terra Magica
La Gomera
Ontdek La Gomera

La Gomera is het op een na kleinste kanarische eiland. Het van oorsprong vulkanische eiland heeft de vorm van een pannekoek met een doorsnee van zo'n 25 kilometer en ligt ongeveer 350 kilometer van de noordafrikaanse kust verwijderd. Vanaf het hoogste punt, de 1487 meter hoge Garajonay, slingeren zich diepe kloven in alle richtingen naar de Oceaan. Deze barranco's eindigen in vruchtbare terrasvormige dalen met ontelbare palmbomen en bananenplantages met daar tussen in vriendelijke dorpjes.

Het altijd groene subtropische nevelwoud in het nationalpark Garajonay is een van de oudste natuurlijke bossen ter wereld en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Hier groeien verschillende laurierbomen, boomheide , reuze varens en nog veel meer moois.

Vanwege de helende en transformerende energie ,samen met de betoverende natuur ,wordt La Gomera ook het magische eiland genoemd.

Het milde klimaat en de steeds wisselende landschappen met wonderschone uitzichten maken dit eiland een waar wandelparadijs. Ook met de mountainbike kun je mooie tochten maken en het is heerlijk om daarna een duik in de Atlantische oceaan te nemen en te ontspannen op het zwarte zandstrand.

Voor watersporters zijn er veel mogelijkheden te duiken en te zeilen.Het is zeer de moeite waard een whale-watch uitstapje te maken waarbij je soms ook dolfijnen kunt zien.
>  Valle Gran Rey

Copyright © 2015 Terra Magica                                                                     Kontakt